Archiv článků

30.12.2009 09:30
Jen naprostý kulinářský analfabet nezná pojem tatarský biftek, chcete-li "tatarák". I když se najdou tací, jenž naloží s touto delikatesou podobně jako Mr. Bean v proslulém gagu, přesto si troufíme tvrdit, že se tatarák těší mimořádné oblibě. Popularita tohoto pokrmu vzrůstá vždy s nějakou...
23.12.2009 09:27
Všem našim zákazníků, čtenářům a lidem, jež čajem, kořením či kávou svůj život oblažují, přejeme krásné a pohodové prožití nadcházejících svátečních dnů. Děkujeme za přízeň a věříme, že nám zachováte přízeň i nadcházejícím roce. Za kolektiv LAROMA přeje Roman Fluxa, majitel
10.11.2009 19:34
Nejnovejší studie ukazují, že kurkumin, pálivá žlutá složka například koření kari, izolovaná z oddenků zázvorovité kurkumy (Curcuma longa), je mocným prostředkem, zabraňujícím vývoji melanomu i dalších nádorových onemocnění. Činí tak blokádou jaderného faktoru kapaB, který běžně podporuje...
12.08.2009 20:14
Glutaman sodný Tato chemikálie nemá právě nejlepší pověst, a i když dosud chybějí přesvědčivé důkazy o její škodlivosti, zdravotníci ji nedoporučují především malým dětem a těhotným ženám. A například v některých čínských bistrech právě tento přípravek může zakrývat to, že jídlo nebylo připraveno z...
23.06.2009 20:34
Kuchyňská sůl (chemicky chlorid sodný) patří k nejběžnějším pochutinám a složkám potravy. Stala se již nenahraditelnou surovinou pro přípravu nejrůznějších pokrmů. Na základě poptávky jsme zařadili do naší nabídky speciální soli. Jedná se o ochucené směsi a speciální sůl pro diety s...
19.06.2009 16:33
Léto již o sobě dalo řádně vědět a pokožka mnohých z nás již krásně tmavne. A s opalováním se již přihodila také nejedna "nehoda" v podobě spálenin či úpalů. Léto, a s ním spojené slunění, si však můžeme užívat téměř bez starosti. Pokud se nějaké příkoří naší pokožce děje, existuje řada...
05.05.2009 19:13
Grilujete? A myslíte si, že jste již vaše pokrmy připravované na grilu dotáhli k dokonalosti? Pak vězte, že stále existují způsoby, kterými můžete své kulinářské dovednosti posunut dál. Tím nejpodstatnějším pro grilování je pochopitelně samotná chuť pokrmu. V této souvislosti přinášíme dvě horké...
05.05.2009 19:06
Přednáška Mudr. Vojtěch Lisák, CSc. KDY: Úterý 12. května 2009 v 17.00 hod. KDE: Rožnov pod Radhoštěm, Česká pošta (na náměstí),2. poschodí – školící středisko, velký sál Téma: Použití přírodních produktů z dužiny ALOE VERA – přírodní péče a podpora zdraví. Výživové doplňky, jejich...
29.03.2009 16:50
Spustili jsme novou sekci na stránkách LAROMA, velmi populární recepty. Zatím je tento náš přírůstek v plenkách a nás čeká ještě spousta práce. Postupně budeme zveřejňovat recepty v kategoriích - polévky, masa, ryby, bezmasá jídla, těstoviny, houby, saláty a dezerty. Výběr receptů se...
21.03.2009 15:27
Malou reorganizací prošlo členění našich stránek. Vzhledem k informativní hodnotě jsme přesunuli ČLÁNKY na přední pozice. Pravidelným uveřejňováním novinek a důležitých informací o produktech zdravého životního stylu jdeme vstříc mnohým dotazům. Jednotlivé články mají vetšinou návaznost...
Záznamy: 11 - 20 ze 30
<< 1 | 2 | 3 >>

Anketa

Odkud čerpáte inspiraci pro vaření?

z TV (139)
z časopisů (540)
z internetu (115)

Celkový počet hlasů: 1100

Otevírací doba:

Pondělí - pátek / 9:00 - 17:00
Sobota / 9:00 - 11:00
Nedělě / zavřeno

S čím můžeme pomoci?