Kvetoucí čaje

18.11.2010 00:13

 

Tip na pěkný vánoční dárek pro milovníka čaje. Přijďte si k nám do prodejny vybrat originální dárkové balení kvetoucího čaje.

Kvetoucí čaje pocházejí z Číny a jejich dlouhá historie je stará několik set let. Dávají nápoji pěknou barvu kvalitního čaje a dlouhotrvající nasládlou chuť, která nehořkne ani při delším a vícenásobném louhování. Kvetoucí čaj lze zalít horkou vodou až čtyřikrát, jeho chuť je stále jemnější…

 Popíjení kvetoucího čaje znamená nejen očistné působení na organismus, ale přináší také příjemné chvíle s nádechem magie.

Kvetoucí čaj se vyrábí z pečlivě vybraných mladých listů speciální odrůdy čajovníku Silver Needle – Stříbrná jehla, která poskytuje dostatečně dlouhé, úzké a pevné lístky vhodné pro tvarování. Ty se potom ručně svazují a vytváří se z nich kulička. K docílení efektu kvetení se mezi svázané lístky čajovníku přiváže květ nejčastěji jasmínu, chryzantém, lilie, ibišku. Tyto květy kromě kvetoucího efektu dávají také výslednému čaji jemnou vůni, aniž by výrazně ovlivnili jeho chuť.



 

 

Anketa

Odkud čerpáte inspiraci pro vaření?

z TV (139)
z časopisů (540)
z internetu (115)

Celkový počet hlasů: 1100

Otevírací doba:

Pondělí - pátek / 9:00 - 17:00
Sobota / 9:00 - 11:00
Nedělě / zavřeno

S čím můžeme pomoci?