risotto s kari a krevetkami

Ingredience:

400 g rýže (pokud to lze Carnaroli nebo Arborio)

1 cibule

1 stroužek česneku

100 g malých krevet

1 l kuřecí/hovězí vývar nebo vývar z bujónu

20 ml smetana na vaření

máslo, kari, pepř, sůl

Na másle zpěníme a orestujeme jemně nakrájenou cibuli, česnek, přidáme kari, pepř, rýži, vše krátce orestujeme a osolíme. Zalijeme trochou vývaru, dusíme a jakmile se nám vývar vysuší znovu rýži podlijeme. Asi 5 minut před koncem ( cca 20 min. celková doba) vložíme krevetky a přidáme smetanu. Rýže má být al dente ( ne úplně dovařená), hustá a jakmile jsme rýži dovařili, dle chuti je možno přidat parmezán a kousek másla.

Anketa

Odkud čerpáte inspiraci pro vaření?

z TV (137)
z časopisů (539)
z internetu (113)

Celkový počet hlasů: 1088

Otevírací doba:

Pondělí - pátek / 9:00 - 17:00
Sobota / 9:00 - 11:00
Nedělě / zavřeno

S čím můžeme pomoci?